Konserter i Nes kirke

Her er en oversikt over konserter i Nes kirke den nærmeste tiden! Nes kirke - bygdas katedral!

Nes kirke er stedet for de store musikkopplevelsene - særlig for deg som er glad i klassisk musikk!

I år ville komponisten, dirigenten, pianisten og musikkformidleren Leonard Bernstein fylt 100 år, og på dagen etter dagen, nemlig søndag 26. august inviterer vi til konsert med musikk av ham. Vi har som vanlig fått et stjernelag av musikere. En av landets aller mest erfarne musikere, uansett genre, skal spille klarinettsonaten, nemlig Arild Stav, som har samarbeidet med det som kan krype og gå i norsk musikkliv. Ellen Flesjø fra Vormsund, og cellist i Grieg trio skal spille et celloverk, mens sopranen Lise Granden Berg skal fremføre populære sanger, bl. a fra West Side Story. Alle i samspill med Øyvind Sørum.

28. oktober blir det konsert med Janne Berglund fra Nannestad. Janne vant den nasjonale Dronning Sonja-konkurransen i 2007, og har hatt en aktiv sangkarriere og vunnet flere priser Nå jobber hun blant annet som sangpedagog i Nes kulturskole. Siden Aasmund Olavsson Vinje ville vært 200 år i år fremfører hun Griegs 12 Vinje- sanger. Etter pause blir det franske romanser av Faure, Duparc og Reynaldo Hahn. Her kan vi også love franskinspirert servering! Øyvind Sørum spiller klaver.

Søndag 11. november blir det en spennende triokonsert! Da blir det Tsjajkovskijs store dramatiske klavertrio i a- moll samt Debussys ungdomstrio, begge verker skrevet i begynnelsen av 1880-årene i Italia. Både Tsjajkovsky og Debussy sto på denne tiden under beskyttelse av den eksentriske Nadesjda von Meck - en av 1800-tallets merkeligste kvinner. Utøvere er fiolinisten Liv Hilde Klokk, som spiller bla. i Oslo Strykekvartett, cellisten Torun Sæter Stavseng, som er en aktiv kammermusiker, bla  i Det norske kammerorkester og samtidsensemblet Cikada, og pianisten Øyvind Sørum, som her ikke trenger noen nærmere presentasjon.

Velkommen til flotte musikalske opplevelser i Nes kirke!