Konserter i Nes kirke

Her er en oversikt over konserter i Nes kirke den nærmeste tiden! Nes kirke - bygdas katedral!

Nes kirke er stedet for de store musikkopplevelsene - særlig for deg som er glad i klassisk musikk!

28. oktober blir det konsert med Janne Berglund fra Nannestad. Janne vant den nasjonale Dronning Sonja-konkurransen i 2007, og har hatt en aktiv sangkarriere og vunnet flere priser Nå jobber hun blant annet som sangpedagog i Nes kulturskole. Siden Aasmund Olavsson Vinje ville vært 200 år i år fremfører hun Griegs 12 Vinje- sanger. Etter pause blir det franske romanser av Faure, Duparc og Reynaldo Hahn. Her kan vi også love franskinspirert servering! Øyvind Sørum spiller klaver.

Søndag 11. november blir det en spennende triokonsert! Da blir det Tsjajkovskijs store dramatiske klavertrio i a- moll samt Debussys ungdomstrio, begge verker skrevet i begynnelsen av 1880-årene i Italia. Både Tsjajkovsky og Debussy sto på denne tiden under beskyttelse av den eksentriske Nadesjda von Meck - en av 1800-tallets merkeligste kvinner. Utøvere er fiolinisten Liv Hilde Klokk, som spiller bla. i Oslo Strykekvartett, cellisten Torun Sæter Stavseng, som er en aktiv kammermusiker, bla  i Det norske kammerorkester og samtidsensemblet Cikada, og pianisten Øyvind Sørum, som her ikke trenger noen nærmere presentasjon.

Torsdag 13. desember er det tid for Nes kulturskoles etter hvert så tradisjonelle julekonsert! Da blir det flinke solister, dyktige ensembler og masse julestemning fra kulturskolens elever og lærere!

24. mars blir det igjen barokkonsert. Da blir det fransk musikk ved Ruth Solveig steinsland, blokkfløyte, Anna Carlsen Waldingbrett, barokkcello og gambe, og Øyvind Sørum på cembalo. Bli med tilbake til musikkmiljøet rundt Ludvig 14., og se for deg at du skal til Versailles!

5. mai blir det et veldig spennende prosjekt i NEs kirke. Da skal vi fremføre "Since it was the day of preparation" av den skotske komponisten James Macmillan. Han er en av de aller mest populære nålevende komponistene, og det verket som vi fremfører er et kammeroratorium for 5 sangere og 5 instrumentalister, der temaet er Jesu liv etter korsfestelsen!
Dette verket fikk fantastiske anmeldelser da det ble urfremført i 2012, og ikke bare blir det norsk førstegangsfremførelse, det blir nordisk premiere på dette verket.

Velkommen til flotte musikalske opplevelser i Nes kirke!