Konserter i Nes kirke

Her er en oversikt over konserter i Nes kirke den nærmeste tiden! Nes kirke - bygdas katedral!

Nes kirke er stedet for de store musikkopplevelsene - særlig for deg som er glad i klassisk musikk!

24. mars blir det igjen barokkonsert. Da blir det fransk musikk ved Ruth Solveig steinsland, blokkfløyte, Anna Carlsen Waldingbrett, barokkcello og gambe, og Øyvind Sørum på cembalo. Bli med tilbake til musikkmiljøet rundt Ludvig 14., og se for deg at du skal til Versailles! I forkant av konserten blir det franske croissanter og kaffe!

5. mai blir det et veldig spennende prosjekt i Nes kirke. Da skal vi fremføre "Since it was the day of preparation" av den skotske komponisten James MacMillan. Han er en av de aller mest populære nålevende komponistene, og det verket som vi fremfører er et kammeroratorium for 5 sangere og 5 instrumentalister, der temaet er Jesu liv etter korsfestelsen!
Dette verket fikk fantastiske anmeldelser da det ble urfremført i 2012, og ikke bare blir det norsk førstegangsfremførelse, det blir nordisk premiere på dette verket.
Denne musikken er en blanding av gregoriansk sang, Schütz, Stravinskij, orientalsk folkemusikk!

15. september blir det tre generasjoner Mozart!
I år er det 300 år siden Leopold Mozart ble født. I tillegg til å være en kjent fiolinpedagog var han kjent som faren til Wolfgang. Vi fremfører en av hans trioer, før vi tar fatt på hans sønnesønns klaverkvartett som han skrev da han var 11 år gammel. Til slutt fremfører vi Wolfgang Amadeus sin klaverkvartett i g-moll, en av hans store kammermusikalske mesterverker.

Vi måtte dessverre avlyse konserten med Tsjajkovskij og Debussys trioer i november i fjor på grunn av sykdom. Men 13. oktober gjør vi et nytt forsøk! Liv Hilde Klokk, fiolin, Torun Sæter Stavseng, cello og Øyvind Sørum, klaver spiller dette herlige programmet, der den mystiske Nadesjda von Meck spøker i bakgrunnen.

Tilslutt blir det herlig barokkfest igjen den 17. november. Da blir det julekonsert i Nes kirke anno 1698! Vi tenker oss tilbake til da Nes kirke åpnet etter nyutvidelsen i. Presten Jens Colstrup inviterer til en herlig adventskonsert, men musikk av sin lærer Buxtehude, og det blir også musikk av Franz Tunder, Christian Geist og Johann Sebastian Bach! Det profesjonelle Nes vokalensemble med strykere og continuo setter deg i skikkelig julestemning!

Velkommen til flotte musikalske opplevelser i Nes kirke!