Konserter i Nes kirke

Her er en oversikt over konserter i Nes kirke den nærmeste tiden! Nes kirke - bygdas katedral!

Nes kirke er stedet for de store musikkopplevelsene - særlig for deg som er glad i klassisk musikk!

Vi er klare for høstens program!

Søndag 25. august blir det Bachs Goldbergvariasjoner med Ssens trio, som består av Sølve Sigerland, fiolin, Henninge Landaas, bratsj og Ellen Margrete Flesjø, cello. Goldbergvariasjonene står i en særstilling av Bachs verker. Verket er skrevet til den søvnløse greven av Sachsen, slik at han skulle få sove lettere! Ssens trio spiller Sitkovetskisj flotte arrangement for kler denne musikken ypperlig!

15. september blir det tre generasjoner Mozart!
I år er det 300 år siden Leopold Mozart ble født. I tillegg til å være en kjent fiolinpedagog var han kjent som faren til Wolfgang. Vi fremfører en av hans trioer, før vi tar fatt på hans sønnesønns klaverkvartett som han skrev da han var 11 år gammel. Til slutt fremfører vi Wolfgang Amadeus sin klaverkvartett i g-moll, en av hans store kammermusikalske mesterverker.

13. oktober bli det konsert med Liv Hilde klokk, fiolin og :Øyvind Sørum, klaver. Vi byr først på Beetho0vens friske Vårsonate for fiolin og klaver, før det blir Stravinskijs muntre Suite Italienne. Eller pause blir det Griegs fiolinsonate nr. 2. Og det er litt spesielt å fremføre denne i Nes, fordi han som uroppførte den i Kristiania sammen med Grieg var en nesbu!

Tilslutt blir det herlig barokkfest igjen den 17. november. Da blir det julekonsert i Nes kirke anno 1698! Vi tenker oss tilbake til da Nes kirke åpnet etter nyutvidelsen i. Presten Jens Colstrup inviterer til en herlig adventskonsert, men musikk av sin lærer Buxtehude, og det blir også musikk av Franz Tunder og Johann Sebastian Bach! Det profesjonelle Nes vokalensemble med strykere og continuo setter deg i skikkelig julestemning!

Velkommen til flotte musikalske opplevelser i Nes kirke!