Fullt hus med barneteater i kirka!

Det var stor stemning og forventning i luften i Årnes Kirke under teaterforestillingen om Viggo og Kirkerottene.

Det er tydelig at barneteater slår an, og det var minimum 70 barn til stede, i tillegg til at flere satt med foreldrene sine nedover benkeradene, forteller Bente Wennemo som er menighetspedagog. Torsdag 28. september inviterte kirkene i Nes til barneteateret "Viggo og Kirkerottene" i Årnes Kirke, som ble fremført av ei teatergruppe fra Gjøvik.

-De er utdannene innefor teater og musikk, og forestillingen var veldig profesjonell. Barna satt rolig og fulgte med, og hadde med seg enten foreldre eller besteforeldre. Alle lo høyt og det var mye glede og humor i kirken, forteller Wennemo.

Hovedmålgruppa for teateret var barn mellom tre og seks år. Historien handlet blant annet om den bibelske personen Sakkeus, og budskapet som ble formidlet handlet om at man er bra nok akkurat sånn som du er.

-Det beste med forestillingen var kanskje hvor godt det kommuniserte med barna. De fulgte godt med, var engasjert og lo godt av de mrosomme poengene. Vi holdt på i tre kvarter og er nøye med at det ikke skal bli for lenge for de minste. Teateret varte i 35 minutter, og deretter avsluttet Nes Soulchildren med å synge to sanger, forteller Wennemo.