Kulturpris til kantor Øyvind Sørum

Øyvind Sørum ble tildelt pris for årets mannlige utøver/artist/kunstner under fredagens kultur- og idrettsgalla i Nes kulturhus.

Øyvind Sørum er utdannet organist og kirkemusiker fra Bergen Musikkonservatorium og har siden 2003 vært ansatt som kantor i Nes kirkelige fellesråd. Av juryens begrunnelse for nominasjon og tildeling av kulturpris til Øyvind Sørum fremheves hans initiering og avholdelse av en rekke konserter i Nes kirke, samt at han har vært med på å bringe inn etablerte musikere, solister og ensembler til bygda. Øyvind Sørum var dessuten primus motor for oppsetningen av Händels mektige oratorium Messias, som nylig ble satt opp i Nes kirke. Her deltok et prosjektkor, bestående av frivillige fra Nes, sammen med profesjonelle solister og musikere, alt mesterlig satt sammen og ledet av kantor Øyvind Sørum.

Nes kirkelige fellesråd gratulerer Øyvind Sørum med velfortjent kulturpris.

Flere nominerte

I klassen for «Årets nykommer» var koret Soulchildren nominert, men her var det Hvam United som stakk av med prisen. Også Nes sjakklubb, som spiller hver torsdag i Årnes misjonshus, var nominert i denne kategorien.