Vil du bli en frivillig familiekontakt?

Vil du bli en frivillig familiekontakt?

Oppstart mandag 27 august

Ønsker du å hjelpe andre småbarnsfamilier? Erfaring og egnethet med barn er vesentlige egenskaper. Familiekontakter er mennesker som har tid til overs og som har glede av å være sammen med barn. Det er et lavterskel tilbud til familier som trenger hjelp/avlastning i en hektisk småbarnshverdag, for eksempel aleneforeldre, foreldre til tvillinger, nytilflyttede med lite nettverk, foreldre med barn med kronisk syke barn eller barn med nedsatt funksjonsevne osv.

Hjelpen går ut på at en frivillig, familiekontakt, komme hjem en gang i uken (2-4 timer) for praktisk hjelp og støtte. Familiene definerer selv hva de trenger støtte til. Kanskje kan man hjelpe til med lekser for eldre barn, passe de minste, bære en tvilling mens mor ammer den andre og ellers være til støtte og hjelp der det trengs. 

Som frivillig får man et refleksjonskurs i forkant og god oppfølging underveis. Det vil ofte være sosiale treffpunkter mellom de frivillige slik at det er skal oppleves sosialt og nettverksbyggende for den frivillige å være en del av Home Start (en organisasjon med over 30 avdelinger i Norge).

Vil du? Om du tenker at dette passer for deg eller noen du vet om så ta kontakt: hilde@nes.kirker.net eller på tlf: 988 53 953

Det er nestekjærlighet og inkluderende felleskap å tilby familier i Nes en hjelpende hånd.

 

Del denne artikkel på e-post