Kirken trenger deg!

Det er kirkevalg (8.) og 9. september 2019. Kanskje du vil stille til valg?

Du er invitert til å være med på å skape fremtidens kirke! Kirken er et mangfoldig fellesskap. Ulike meninger og ulikheter gjør fellesskapet rikere. Derfor er det behov for nettopp deg eller naboen din i menighetsrådet. Vi ønsker alle interesserte velkommen til møte i kommunestyresalen, Nes rådhus onsdag 13. februar kl 18.30 for nærmere informasjon.

Høsten 2019 skal det velges 35-40 faste medlemmer til menighetsrådene i Den norske kirke i Nes.

Du kan bli med og bestemme hva din kirke skal gjøre. Hver uke inviterer kirken folk til aktiviteter, gudstjenester og kulturopplevelser. Du kan bidra i arbeidet med å utvikle kirken og menigheten der du bor. Kirken din gir mange muligheter for ditt engasjement. I møtene med folk i ditt nabolag kan dine holdninger og handlinger utgjøre en forskjell.

Alle medlemmer av Den norske kirke over 18 år, som er folkeregisterført i det soknet man ønsker å stille til valg, er valgbare. Det er et stort ønske om variasjon i alder, kjønn og yrkes- og utdanningsbakgrunn.

Hva gjør menighetsrådet?

Menighetsrådet leder menighetens virksomhet der du bor. Som medlem i menighetsrådet kan du påvirke de lokale oppgavene og utfordringene i din kirke. Menighetens arbeid spenner over mange temaer – bl.a. miljø og rettferdighet, gudstjeneste, musikk, misjon, barne- og ungdomsarbeid, samt jus og økonomiforvaltning. Menighetsrådet møtes 2–4 ganger i halvåret, og medlemmene velges for fire år.

Ti gode grunner til å være med i menighetsrådet:

1. Du bidrar til å holde lokalkirken levende
  2. Du blir del av et kristent fellesskap