"Since it was the day of preparation" - konsert i Nes kirke

Nordisk premiere på stort kirkemusikalsk verk!

Søndag 5. mai slår vi på stortromma med en svært spennende konsert i Nes kirke! Da skal vi ha noe så sjeldent som en nordisk premiere på et musikkverk. Da fremfører vi kammeroratoriet “Since it was the day of preparation” av den kanskje mest populære nålevende klassiske komponisten, nemlig skotten James MacMillan. Verket ble bestilt og uroppført under Edinburghfestivalen i 2011 og fikk fantastiske anmeldelser!

Dette er et verk som fortsetter der pasjonshistorien tar slutt, og handler om Jesu gravleggelse, oppstandelse og himmelfart. Johannesevangeliets kapittel 19-21 står sentralt i denne fortellingen. Verket er for 5 sangere og 5 instrumentalister og er en salig blanding mellom gregoriansk sang, Schütz, Stravinskij, engelsk storslått katedralmusikk og orientalsk folkemusikk! Her blir det iørefallende, ekspressiv og følelsesladd musikk!

Komponisten James MacMillan fyller 60 år i år, og er uhyre populær, spesielt som korkomponist. Han ble tidligere i år kåret til en av verdens 50 mest innflytelsesrike katolikker, i selskap med bl.a FNs generalsekretær, Pave Frans og Bruce Springsteen. Han har en stor produksjon av verk i alle genre, og vi er stolte over at vi har fått tillatelse til å fremføre dette verket i Nes kirke.

For å fremføre dette verket, må vi ha profesjonelle utøvere på øverste hylle, og blant dem er det flere med lokal tilknytning. Publikum får høre Janne Berglund, sopran, Daniel Sæther, alt, Stig Sydtangen, tenor, Bård Bratlie og Eirik Roland Egeberg-Jensen, bass, Benedikte Lie Andreassen, klarinett, Simen Hagen, horn, Kaja Aadne Thoresen, cello, Erik Skanke Høsøien, theorbe, og Runi Wold - Kristiansen, harpe.

Kantor Øyvind Sørum er dirigent og musikalsk ansvarlig.

Dette blir en stor begivenhet som vi håper at alle musikkinteresserte vil få med seg! Konserten er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Nes kommune.

Billetter kr. 200