Opplevelsesdager for 4.-6. klasse på Nes kirkeruiner

Torsdag 15. august inviterer menighetspedagog Bente Wennemo til en levende middelalderopplevelse for alle barn fra 4-6 klasse. Dette er planleggingsdag for skolen, og en fin dag for barna å oppleve noe annerledes enn det de gjør ellers. Vi skal ta elvekongen fra Årnes brygge, og den blir som en tidsmaskin, slik at når vi går i land på kirkeruinene er vi tilbake i middelalderen.

-Her får barna møte folk fra vikingtiden i Nes, og det blir også et møte med Olav den hellige og en syngende munk. De skal også få smake typisk mat fra denne tiden, så her blir det læring gjennom sansene, sier Wennemo. I løpet av dagen skal vi finne svar på hvorfor det ligger ruiner etter en kirke akkurat her.

-Jeg er levende opptatt av lokal kirkehistorie, og tenker at vi har mye spennende i Nes som kan og bør formidles til neste generasjon. Målet er å gjøre historien levende for barna, sier menighetspedagogen. Å kjenne lokalhistorien til sitt hjemsted skaper tilhørighet og røtter.

Etterpå tar vi Elvekongen tilbake til Årnes og de som har lyst kan bli med på å øve på musikk, dans og drama. Øvelsene foregår også hele fredag dag og ender med en familiekonsert i kirkeruinene fredag ettermiddag, hvor vi bla skal fremføre et lite teaterstykke som heter "Mille i middelalderen". Ordfører Grete Sjøli blir med og deltar på konserten.

Opplegget koster kr 200,-  Det er  plass til 35 barn, så her er det førstemann til mølla med å melde seg på. Påmelding skjer til bente@nes.kirker.net