Vellykkede opplevelsesdager for 4.-6. klasse på Nes kirkeruiner

Torsdag 15. august inviterte kirkene i nes til en levende middelalderopplevelse for alle barn fra 4-6 klasse. Dette var planleggingsdager for skolene, og det ble raskt fullbooket. Vi tok Elvekongen fra Årnes brygge, og den ble som en tidsmaskin, slik at når vi gikk i land på Nes kirkeruiner var vi tilbake i middelalderen.

-Her fikk barna møte folk fra vikingtiden i Nes, og det ble også et møte med Olav den hellige og en syngende munk. De fikk høre fra ei gardskjerring og to tjenestejenter om hvordan folk levde i bygda på den tiden, og de fikk smake typisk mat fra denne tiden somm byggrynsgrøt og peppernøtter. Målet for dagen var å finne svar på hvorfor det ligger ruiner etter en kirke akkurat her.

-Jeg er levende opptatt av lokal kirkehistorie, og tenker at vi har mye spennende i Nes som kan og bør formidles til neste generasjon. Målet var å gjøre historien levende for barna, sier menighetspedagogen. Å kjenne lokalhistorien til sitt hjemsted skaper tilhørighet og røtter.

Etterpå tok vi Elvekongen tilbake til Årnes og de som hadde lyst kunne bli med på å øve på musikk, dans og drama. Øvelsene foregikk også hele fredag dag og endte med en familiekonsert i Nes kirke fredag ettermiddag. Der var det opptreden fra barna med sang, dans og de fremførte et lite teaterstykke som het "Mille i middelalderen". Ordfører Grete Sjøli var med begge dager med ulike oppgaver, og delte ut diplomer til alle barna for ridderlig innsats under dagene.