Golgbergvariasjonene av J.S. Bach

Goldbergvariasjonene av Bach med Ssens trio i Nes kirke 25. august kl. 1900

Goldbevariasjonene med Ssens trio

Høstens konsertsesong i Nes kirke står for døren, og vi starter sterkt søndag 25. august med stryketrioen Ssens trio som skal fremføre intet mindre enn Goldbergvariasjonene av Johann Sebastian Bach!

Rundt 1740 i Leipzig hadde greven av Sachsen store problemer med å falle i søvn, så derfor fikk han en ung cembalist til å spille søvndyssende musikk. Dette var Johann Gottlieb Goldberg, som var elev av Johann Sebastian Bach. Derfor ble Bach ansporet til å skrive et stort anlagt variasjonsverk, som skulle vise cembaloens musikalske og klanglige muligheter. Dette ble et av Johann Sebastian Bachs viktigste og mest epokegjørende verker, som ikke minst ble udødeliggjort gjennom den kanadiske pianisten Glenn Goulds tolkinger. Temaet er et av den klassiske musikkens aller beste og kjente, som Bach skrev 30 variasjoner over. På konserten i Nes kirke spiller Ssens trio dem i et svært vellykket og anerkjent arrangement av Dmitri Sitkovetskij.

Ssens trio består av Sølve Sigerland, fiolin, Henninge Landaas, bratsj og Ellen Margrete Flesjø, cello.

Sølve Sigerland er kjent som fiolinist i Grieg trio, og har turnert verden rundt med dette ensemblet og gitt ut en rekke prisbelønte CDer. Han er også aktiv i ulike andre kammermusikalske konstellasjoner. Henninge Landaas er bratsjist i Oslo Filharmoniske orkester og har tidligere vært medlem av Vertavokvartten som hun har turnert verden rundt med. Hun er også en flittig bidragsyter i mange kammermusikalske sammenhenger. Ellen Flesjø fra Vormsund er kjent som cellist i Grieg trio, og har i likhet med ektemannen Sølve turnert verden rundt med denne trioen. Ellen har spilt mange ganger i Nes kirke på ulike konsertproduksjoner de siste årene. Alle musikerne har også vært solister med flere anerkjente symfoniorkestre.

Ssens trio ble dannet for noen år siden. De turnerer flittig og har allerede gitt ut en CD med stryketrioer av Mozart og Beethoven . De har tidligere hatt konsert i Nes kirke og det er en glede å ønske dette flott ensemblet hjertelig velkommen til Nes kirke! Dette er et must for alle musikkinteresserte!