Mozart, Mozart og Mozart - tre generasjoner Mozart!

Mozart, Mozart og Mozart - tre generasjoner Mozart i Nes kirke!

At Wolfgang Amadeus Mozart var en av historiens største komponister er vel kjent. Men hvordan var det med resten av familien? Vi vet at Mozarts far Leopold - som for øvrig ville ha fyllt 300 år i år - var en stor fiolinpedagog, men han var også komponist! Vi vet også at Mozart fikk to sønner, men det er ikke så godt kjent at den ene også ble komponist! Leopold var den strenge faren som sønnen Wolfgang fikk et anstrengt forhold til. Wolfgang selv døde da sønnen bare var et halvt år.

Søndag 15. september kl. 1900 inviterer vi derfor til kammerkonsert i Nes kirke for å stifte nærmere bekjentskap med dette! Med musikk av Mozart, hans far og hans sønn! Først får publikum høre Leopold Mozarts klavertrio i A-dur fra 1750, før vi fremfører barnebarnet Franz Wolfgang Mozarts klaverkvartett i g-moll som han skrev som 11 - åring!

Etter pause blir det et av kammermusikkens store mesterverk, Wolfgang Amadeus sin klaverkvartett i g-moll fra 1785. Musikerne denne kvelden er Karolina Radziej, fiolin, som underviser i fiolin på talentfabrikken Barratt Dues musikkinstitutt. Hun er også kjent som en dyktig barokkfiolinist, og har mange ganger spilt barokkfiolin i Nes kirke. Hanne Skjelbred spiller bratsj. Hun er bosatt i Göteborg, men er utdannet ved Norges musikkhøgskole og er en aktiv frilanser. På cello medvirker Kaja Aadne Thoresen fra Minnesund, som er oppvokst i Danmark og utdannet ved musikkonservatoriet i København. På klaver blir det som vanlig kantor Øyvind Sørum.

Dette blir nok en spennende konsert i Nes kirke, og alle som er glad i klassisk musikk generelt og Mozart spesielt, har en stor musikkopplevelse i vente! Det blir som vanlig hyggelig servering i pausen!

Billetter kr. 200 ved inngangen