Fra skandale til suksess - møt fiolinisten Gudbrand Bøhn!

Liv Hilde Klokk, fiolin og Øyvind Sørum, klaver

Liv Hilde Klokk , fiolin og Øyvind Sørum, klaver

Søndag 13. Oktober kl. 1900 blir det konsert med fiolinisten Liv Hilde Klokk i Nes kirke. Da skal vi blant annet få høre historien om bondegutten fra Greni som ble sin generasjons fremste fiolinist i Norge. Neste år skal hele verden feire 250-årsminnet for Beethovens fødsel, og vi tjuvstarter med Beethovens mest kjente fiolinsonate, den såkalte Vårsonaten fra 1801. Deretter blir det barokkmusikk som Stravinskij brukte som ballettmusikk i balletten Pulcinella i arrangement for fiolin og klaver. Etter pause blir det Edvard Griegs fiolinsonate nr. 2 - det verket som han var aller mest fornøyd med selv. Og det som er litt festlig er at det var fiolinisten Gudbrand Bøhn fra Greni i Nes som uroppførte sonaten med Edvard Grieg ved klaveret. Men Gudbrand var også innblandet i en annen sak som vakte stor oppsikt i hovedstaden i sin tid. Dette skal du få høre mer om på konserten!

Liv Hilde Klokk tilhører eliten blant norske fiolinister. Hun spiller i Oslo Strykekvartett og er en svært etterspurt kammermusiker i ulike konstellasjoner. Hun har sin utdannelse fra Barratt Dues musikkinstitutt og Edsbergs musikinstitutt i Stockholm. Hun spiller også i Trio Taus som tidligere har spilt i Nes kirke. Hun var prisvinner i Prinsesse Astrid musikkonkurranse, har mottatt en rekke priser og utmerkelser og har medvirket på en rekke plateinnspillinger.

Som solist har Liv Hilde vunnet priser og spilt med flere av de norske såvel som utenlandske orkestre. Da hun spilte Brahms fiolinkonsert med Trondheim symfoniorkester skrev en av anmelderne: «Det var noe med konsentrasjonen hos Liv Hilde Klokk. Posituren røpet en egen bestemthet allerede før hun begynte å spille, og det manifesterte seg virkelig i selve spillet også. Man ble ikke bare lytter, men levde med i selve framføringen.» Som vanlig blir det Øyvind Sørum på klaver.

Her kam publikum vente seg en stor musikkopplevelse! Det blir som vanlig enkel servering i pausen! Konserten er støttet av Fond forutøvende kunstnere, Norsk kulturråd og Nes kommune.