Adventskonsert i Nes kirke anno 1698

Adventskonsert anno 1698 i Nes kirke med Nes vokalensemble og barokkensemble!

Adventstida er rett rundt hjørnet, og vi tjuvstarter med å ta deg med tilbake til Nes kirke i 1698! Presten Jens Colstrup har nettopp utvidet Nes kirke til å bli en korskirke, og for å feire dette byr han på en storstilt konsert med samtidens beste musikk! Som en ekte nordisk borger som har bodd i Tyskland er han en kulturelt opplyst mann. Colstrup har forbindelser over hele Skandinavia, så han leier inn de beste musikerne han kan få tak i! Slik skaper han en festaften til glede for hele lokalbefolkningen!

Søndag 17. november kl. 1900 inviterer vi til en storstilt barokkveld i Nes kirke! Da blir det den beste og herligste adventsmusikken! Og vi har selvfølgelig med oss noen av landets beste barokkmusikere!

Vi får høre det profesjonelle Nes Vokalensemble med Trine Dishington Hansen og Lajla Marie Sydtangen, sopran, Marianne Bye Granheim, alt, Stig Sydtangen, tenor og Bård Bratlie, bass. I tillegg har vi et stålende barokkensemble med Karolina Radziej og Ingrid Økland, barokkfiolin, Mari Giske og Tove Bagge, barokkbratsj og Anna Carlsen Waldingbrett, barokkcello. Øyvind Sørum leder det hele fra cembaloet.

Publikum får først høre kantaten “Hosianna dem Sohne David” av Franz Tunder i tillegg til den vakre “Wachet auf, ruft uns die Stimme” for solo sopran. Så kommer Johann Sebastian Bachs andventskantate “Nun kommt der Heiden Heiland” - og det blir første gang vi fremfører en hel Bachkantate i Nes kirke! Etter pause blir det musikk av Dietrich Buxtehude – Colstrups lærer. Først “In dulci jubilo” - Jeg synger julekvad, før vi avslutter med den festlige “Herzlich lieb hab ich Dich o Herr”.

Kantor Øyvind Sørum mener at dette er et av de aller flotteste program han har presentert i Nes kirke! Barokk julemusikk setter virkelig stemningen for advents- og juletiden, og dette blir definitivt en festaften med masse herlig og festlig julemusikk! Det blir som vanlig servering i pausen og dette er noe som alle musikkinteresserte må få med seg! Konserten er støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Nes kommune.