Drop in-dag i Nes kirke 19. juni

Samfunnet gjenåpnes og vi arrangerer endelig drop in-dag med mulighet for både dåp og vielser. Meld deg på - eller ta det på sparket og bare møt opp. Velkommen til kirka!

Foto: Javier Berrocal Nathaly / Albatross Films AS

Vi gleder oss over at samfunnet åpner opp! Kanskje dette er muligheten du har ventet på?

Drop in-dåp

Dette er dåpsformen for deg som selv ønsker å bli døpt eller som har barn dere har et ønske om å døpe, men som av ulike grunner ikke ønsker dåp i den vanlige gudstjenesten, og som kanskje dropper den store dåpsfesten etterpå. Drop in-dåp er både for foreldre med små eller halvstore barn, for ungdommer som ønsker å konfirmere seg men som ikke er døpt ennå, og for voksne som ikke er døpt, men som ønsker å bli det. Kanskje gjelder det også deg/dere som har sittet litt på gjerde gjennom pandemien, men som nå tenker på å få det gjort.

Under drop in-dåp i Årnes kirke i november 2020 ble ni personer, både store og små, døpt på løpende bånd i små seremonier. Enkelt, men likevel høytidelig.

Medlemskap i Den norske kirke. Det er gjennom dåpen at du blir medlem av Den norske kirke. Dåpen er gave der vi blir minnet om at Gud lover å følge oss alle dager. Når du ønsker å døpe og har en tanke om at dette er en gave du ønsker å gi deg selv eller barnet ditt, er det mer enn nok.

Hvordan foregår det? Du kan melde deg på til dåp her, eller bare møte opp om du vil ta det litt på sparket. Er du ikke forhåndspåmeldt kan det hende du må vente litt før det blir din tur. Men vi gjennomfører for alle som kommer og døper fortløpende mellom kl. 12.00 og 15.00.

Opplegget er enkelt: Vi har en enkel dåpssamtale før vi gjennomfører dåpen i kirka. Ta med faddere om du har noen spesielle du ønsker skal være faddere til deg eller ditt barn. Du kan også komme alene hvis du ønsker det, da vi kan stille som faddere for dere. Det er anledning til å ha med et lite dåpsfølge inn i kirka til seremonien hvis dere ønsker. Det er bare å komme selv om du bor et annet sted enn i Nes.

Drop in-vielse

Har du tenkt å gifte deg? Å bli gift i kirken er gratis. Nå har du sjansen til å gjøre det enkelt, høytidelig og uten lang ventetid. Vi ordner alt det praktiske rundt vielsen. Brudeparet må kun ordne med papirer fra folkeregisteret.

Hvorfor drop in-vielse? Vi vet at mange kan ha et ønske om å gifte seg, men vegrer seg fordi man er redd for utgiftene knyttet til dette, eller fordi mange tenker at det blir mye planlegging og styr som man egentlig ikke ønsker seg. Her gis man en mulighet til å få dette ordnet på en enkel og samtidig høytidelig og fin måte. Vi tror at dette kan være et godt tilbud for mange, og ønsker derfor å prøve det ut denne dagen.

Hvordan foregår det? Dere kan forhåndspåmelde her, eller møte opp i Nes kirke mellom kl. 12.00 og 15.00 19. juni. Dere må ha med dere ID med bilde (førerkort el.l.) og gyldig prøvingsattest. Først blir dere registrert inn, så blir det en samtale med den presten som skal vie dere, og deretter blir det en enkel, men høytidelig seremoni i kirkerommet. Hvis det kommer flere, kan det hende det blir litt ventetid. Vi vier ett og ett par om gangen.

Hva med musikk i bryllupet? Det er hyggelig å ramme inn seremonien med litt musikk, og vi har kirkemusiker til stede. Dersom dere ønsker det, kan vi også synge en bryllupssalme sammen.

Hvem er det for? Det er bare å komme selv om dere ikke bor i Nes. Minst én av dere må være medlem av Den norske kirke. Det burde være unødvendig å si, men for sikkerhets skyld: Vi vier selvfølgelig både heterofile og homofile par, og det har ingenting å si om dere har vært gift tidligere. Dere velger selv om dere kommer til Nes kirke med gjester, bare med forlovere, eller bare dere to (da stiller i så fall noen fra kirken som vitner).

Hva er en prøvingsattest, og hvordan får vi den? Det er folkeregisteret som formelt godkjenner at dere kan gifte dere med hverandre. Her finner dere nødvendig informasjon: https://www.skatteetaten.no/person/folkeregister/ekteskap/ekteskap/i-norge/veien-til-ekteskapet/ Når søknaden er ferdig behandlet, sendes prøvingsattesten til dere via Altinn. Attesten må være utstedt etter 19.02.2021 for å være gyldig på drop in-dagen.

Koster det noe? Nei, det er gratis!

Vi håper at denne muligheten for dåp eller vielse, med lav terskel og åpne dører inn til den bygdas storstue og katedral, Nes kirke vil passe for nettopp deg/dere.

Ved spørsmål, ta kontakt med kirkekontoret på Årnes, tlf. 66 10 49 30 eller e-post