Fredagsperler fra Årnes kirke


Kirkemusikere og flere lokale musikere gir deg fredagsperler i ukene framover.

Foto: Javier Berrocal Nathaly / Albatross Films AS

 

I samarbeid med lokale musikere har kirkemusikerne Tone Åsheim Henriksen (kantor i Årnes), Øyvind Sørum (kantor i Nes og Udenes) og Solveig Skjerdal (kantor i Auli) filmet små musikalske snutter som i ukene framover blir til «fredagsperler».

Både unge sangspirer, kjente Nes-navn og klassiske talenter er med når vi presenterer alt fra Eye of the Tiger til firhendig Romanse av Rachmaninov.

 

Kristine Rybråten er med i Årnes kirkekor, og en av i alt 15 personer som er med på prosjektet.

 

 

 

 

 

 

 

 

– I Årnes kirke har jeg tidligere sunget i både konfirmasjon, bryllup og begravelser. Kirken er et godt sted å være og et sted der det er fint å synge. Det var derfor veldig hyggelig å bli spurt om å bidra med en sang, sier Rybråten.

 

Fredagsperler er også en del av innsamlingsaksjonen for nytt orgel i Årnes kirke. Årnes menighet håper å samle inn 1 million kroner til en real restaurering av orgelet, slik at det kan stå friskt og klart til kirkas 150-årsjubileum i 2028. Orgelet tonesetter mange av de store merkedagene våre og er en sentral del av kirkas liv. For å bli med på giverdugnaden kan alle som vil gi en gave på VIPPS til 508503.

 

Sanger Hanne Husås Sørby synes det er hyggelig å få være med i ulike prosjekter, og ekstra stas å kunne bidra i hjembygda.

– Kirka er en flott konsertarena, og da er det jo supert å være med på å samle inn midler til nytt orgel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snuttene er filmet av prisvinnende Javier Berrocal i Albatross Films AS (Goya-vinner 2002, Spania), som er blitt Kirken i Nes sin faste filmskaper.

 

Fredagsperlene postes på facebook og på Kirken i Nes sin youtube-kanal.

Tilbake
Del