22. juli-markering

Dagen markeres med klokkeringing, Åpen kirke og minnestund i ord og toner. Vi glemmer aldri.

Prester er tilstede ved Nes kommunes stille markering på bautaplassen kl. 12.00.

Klokkeringing i hele Nes

Det ringes med kirkeklokkene i alle bygdas kirker kl. 12.00-12.05 for å vise at vi står sammen i savnet, sorgen og håpet. Klokkeringingen er en påminnelse om at vi sammen kan ta noen minutter til ettertanke og minnes de vi har mistet, og stå sammen med de som fortsatt lever med sårene.

Mange kom aldri hjem fra solfylte leirdager på Utøya eller fra jobb i et sommervarmt kontor i regjeringskvartalet, og mange kom hjem med traumer og skader. Ungdommene som mistet livet på Utøya, skulle ha vært i begynnelsen av voksenlivet nå. Det er tid for å minnes, sørge, protestere – og også uttrykke mot og håp.

Åpen kirke og minnestund

Åpen kirke i Årnes kl. 12-20. Velkommen innom for å ha en stille stund, tenne lys, eller – om du vil – snakke med en prest. Vi har folk tilgjengelig ved behov.

Åpen kirke-arrangementet avsluttes med en minnestund i ord og toner kl. 19.00. Gratis inngang. Minnestunden strømmes på facebook. Prest Ragnhild Hansen leder an med andakt, bønn og lystenning. Flere lokale musikere bidrar.