Leipzig 1723 – Ledig stilling som Thomaskantor

Hvordan var det å søke jobb som kantor og organist på 1700-tallet? Hva måtte til for at man kunne få en attraktiv stilling i en stor by i Tyskland? Dette er utgangspunktet for vårt neste store barokkprosjekt i Nes kirke søndag 24. oktober kl. 19.00

Hvordan var det å søke jobb som kantor og organist på 1700- tallet? Hva måtte til for at man kunne få en attraktiv stilling i en stor by i Tyskland? Dette er utgangspunktet for vårt neste store barokkprosjekt i Nes kirke!

Søndag 24. oktober kl. 19.00 inviterer vi derfor til konsert med ensemble og flotte solister!

Først, litt musikkhistorie

I slutten av 1722 søkte man etter ny musikksjef for kirkene i Leipzig. Dette var en attraktiv stilling, og mange søkere som var kjente komponister meldte seg.  Av disse søkerne skal vi fremføre kantater av Telemann og Bach, men også et par flotte verk av Christoph Graupner og Johann Friedrich Fasch. Hvem som fikk jobben er vel ikke helt ukjent for dagens publikum, men valget var på ingen måte enkelt og opplagt for juryen – mer om dette på konserten!

Program

Vi begynner med Telemanns nydelige kantate Du aber Daniel, før vi fortsetter med den lille Nisi Dominus av Fasch. Etter pause blir det en flott kantate av den ukjente Christoph Graupner med norsk barokksangs nestor, professor Mona Julsrud. Konserten avsluttes med Bachs kantate nr. 22 som var en del av Bachs søknad på stillingen!

Medvirkende

Foruten sopranen Mona Julsrud fra Eidsvoll blir det et stjernespekket ensemble – også flere med lokal tilknytning, i tillegg til mange som ofte spiller i Nes kirke: kontratenoren Daniel Sæther, tenor Stig Sydtangen og bass Bård Bratlie. Sistnevnte to er kjente nesbuer for flere.

Instrumentalensemblet består av Karolina Radziej og Anders Frostin, barokkfiolin, Maria Ines Zanovello, barokkbratsj, Anna Carlsen, barokkcello, Erlend Skei kontrabass, Ruth Solveig Stensland, barokkobo og Nadja Strand fra Bodding på blokkfløyte. Det hele ledes som vanlig fra cembaloet av Øyvind Sørum

Vi ønsker hjertelig velkommen til nok en stor musikkopplevelse i Nes kirke!

Billetter

Billettpris: 200,- kr pr pers.

Kan forhåndskjøpes her eller v/inngangen (VIPPS) fra kl. 18.30.

Det blir hyggelig servering i pausen!

Konsertene i år er støttet av Norsk kulturråd og Nes kommune.