Nå skjer det - Mozarts requiem


Uendelig vakkert og tåredryppende sterkt. Kor og solister fremfører Mozarts dødsmesse i Årnes kirke 26. mars 2023.

Kormedlemmer står foran i Årnes kirke med alter i bakgrunnen og prekestol til venstre

Koret som synger denne kvelden er et prosjektkor med mange medlemmer fra Årnes kirkekor. Kvelden ledes av kantor i Årnes, Tone Å. Henriksen

 

Omfattende musikalsk prosjekt

Verket har vært musikalsk prosjekt for kor og solister i Årnes kirke i over ett år, når konserten holdes 26. mars 2023 kl. 19.00. Ledet av kantor i Årnes kirke, Tone Å. Henriksen, får publikum høre et stort kor på 50 personer, med de lokale solistene Stig Sydtangen, Bård Bratlie, i tillegg til Guro Hjemli og Marianne Bye Granheim. Mozarts requiem egner seg godt som inngang til påsken som starter søndagen etter konserten. 

Prosjektet er støttet av Creo, Nes kommune og Norges korforbund og er tildetl kr. 25.000,- via Aktivitetsmidler for kor.

 

Sikre deg billetter her!

 

Viktig om billettkjøp: Det går kun an å kjøpe én billett om gangen. Man må bestille flere ganger hvis det ønskes flere enn én billett.

Dersom ledige billetter vil det også selges i døra med betaling på VIPPS på konsertdagen.

 


 

Det er knyttet stor mystikk til det som ble Wolfgang Amadeus Mozarts aller siste verk. Bestilt i hemmelighet, påbegynt med iver og fullført etter hans død. Mozart skal selv ha hevdet at han skrev dødsmessen til seg selv. Mystikken rundt verket blir på en måte fullkommen da han dør, bare 35 år gammel, før det er ferdig. Det er sannsynligvis eleven Franz Xaver Süßmayr som fullfører verket.

Rekviem er messen for de døde i den katolske kirke, og inneholder elementer fra en vanlig messe eller gudstjeneste, som kyrie, sanctus og angus dei. Den er også et viktig musikalsk kunstuttrykk i vestlig musikk. Rekviemmessen har tradisjonelt følgende ledd:

  • Introitus: «Requiem aeternam dona eis Domine ... Te decet hymnus Deus in Sion, ...»
  • Kyrie
  • Graduale: «Requiem aeternam dona eis Domine ... In memoria aeterna erit justus, ...»
  • Tractus: «Absolve, Domine, animas omnium fidelium defunctorum»
  • Sekvens: «Dies irae, dies illa»
  • Offertorium: «Domine Jesu Christe, Rex gloriae ...»
  • Sanctus
  • Agnus Dei
  • Communio: «Lux aeterna luceat eis, Domine»

(snl.no)

 

Selv om Mozart altså ikke skrev hele verket selv er det kanskje hans mest kjente og beundrede verk. Mektig, uendelig vakkert, og tåredryppende sterkt. Om du ikke er kjent med verket fra før kan det godt hende du vil kjenne igjen utdrag fra Lacrimosa-satsen, som ofte er brukt i både spillefilmer og reklamer.

 

Tilbake
Del