Dåpslørdag i Nes kirke 25. mars


Dåp på lørdag? Klart det går an! 25. mars er det duket for egen dåpsgudstjeneste i "bygdas katedral". 

Nes kirke har godt med plass til mange dåp.

Lørdag 25. mars kl. 12.00 er det dåpsgudstjeneste i Nes kirke. Vi døper alle i alle aldre, små barn, store barn, ungdom, voksne og eldre. Husk påmelding til dåp på forhånd.

Nes kirke er vår største kirke, så her er det plass til mange dåp og mange gjester. Om du er konfirmant i år, men ikke døpt er denne dagen en fin mulighet til det. Er du voksen og ønsker å bli døpt, men ikke fått gjort det enda, meld deg gjerne til dåp.

 

Hvorfor dåpslørdag?

Dåpen er lik for alle, men feiringen av dåpen, eller tidspunktet for den er ikke det.

Hvordan kan man kombinere våkenetter, ammetåke og slunken sparekonto med det å lage en fin feiring? Hvordan kan man bli døpt hvis man er tenåring eller voksen?

Både store barn, ungdommer og voksne blir døpt i Den norske kirke, likevel er det flest babyer som blir døpt hvert år. Noen kvier seg for å melde seg til dåp i den vanlige søndagsgudstjenesten, og da kan dåpslørdag være et fint alternativ for både stor og liten. Noen har stor familie som reiser langveis fra, og da kan dåp på lørdag passe bedre enn på søndag.

 

Dåp på dine premisser

Dåp som baby, barn, ungdom eller voksen - hva velger du?

Dåpen har lang tradisjon i landet vårt, og dåpsdagen er for mange en viktig feiring av et nytt familiemedlem. Noen velger selv at de vil døpes når de blir større, noen vil gjøre det før de skal konfirmeres eller i voksen alder. Alt går an, og vi ønsker velkommen til dåpslørdag i Nes kirke.

Vil du bli døpt, eller har du barn du vil skal døpes, meld på til dåp. Du eller barnet ditt kan bli døpt uansett om du sokner til Nes eller ikke.

 

Om dåp
Dåpen er en merkedag der den som døpes har viktige støttespillere rundt seg. Det er en hellig handling, der vi hører Gud gi sitt løfte om å være med barnet gjennom hele livet. Barnet blir medlem av kirken og får del i et større fellesskap som strekker seg over hele verden.
Dåp handler om tradisjon, tilhørighet og tro.

 

Tradisjon
Dåpen er en bærende tradisjon, og det har den vært i landet vårt i nærmere 1000 år. Dåpsdagen oppleves av mange som en god og meningsfull feiring og en viktig dag for familie og venner av den døpte.

 

Tilhørighet
Dåpen knytter oss til Gud, til Jesus Kristus og til fellesskapet.

 

Tro
Vi døpes til den kristne tro. I dåpen legges vi i Guds hender i tro på Guds kjærlighet. Slik er troen en Guds gave til den døpte

Tilbake
Del