O Emmanuel - Adventskonsert med Nes vokalensemble


Søndag 26. november byr det profesjonelle Nes vokalensemble på et program der alle verk begynner med O!

 

Vi tjuvstarter adventstiden i Nes kirke med en spennende konsert der vi presenterer adventsmusikk med en helt spesiell vri! Adventstiden er den tiden på året da vi ofte lytter på kormusikk, og det finnes utallige perler i advents- og julemusikken for kor! Søndag 26. november byr det profesjonelle Nes vokalensemble på et program der alle verk begynner med O!

 

Program

I klosterene begynner tradisjonelt antifonen for Magnificat i vesperen med O de siste sju dager før jul.  O sapientia – O adonai – O radix jesse – O clavis David – O oriens – O rex genitum, og til sist på lille julaften O Emmanuel. Tekstene til disse antifonene har mange komponister skapt flott musikk av. Kveldens program byr på disse sju antifonene i verk av Arvo Pärt og Bob Chilcott. I tillegg blir det musikk fra renessansen av Gibbons og Tallis, fransk musikk av Poulenc og Messiaen, en motett av vår egen Kjell Mørk Karlsen og vi avslutter med Morten Lauridsens overjordisk vakre superhit O magnum mysterium – denne får du garantert gåsehud av!

 

Medvirkende

Publikum får med andre ord høre et svært variert og interessant program med masse nydelig kormusikk fremført av et profesjonelt vokalensemble med sangere som alle har lang erfaring som både solister og ensemblesangere. I ensemblet denne gang synger Anette Abelsen og Stine Mari Langstrand sopran, Gro Bente Kjellevold og Marianne Bye Granheim alt, Roar Berg og Stig Sydtangen tenor, Bård Bratlie og Christopher Pedersen bass, og det hele ledes av Øyvind Sørum

 

Billetter

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en flott adventsopplevelse i vakre Nes kirke. Konserten er støttet av Norsk kulturåd, Creos vederlagsfond og Nes kommune. Billetter kr. 250 ved inngangen fra kl. 18.30.

Tilbake
Del